Fishing Tourism
Το ταξίδι ξεκινά στις 8:00π.μ. από το λιμάνι της Αγίας Πελαγίας στα Σβορωνάτα, 10χλμ. από το Αργοστόλι
Το πλήρωμα σας καλωσορίζει με χειροποίητο κέικ, ελληνικό καφέ και χυμό για τους μικρούς φίλους. Το ταξίδι συνεχίζεται στο σημείο όπου το πλήρωμα έχει ρίξει τα δίχτυα του μέσα στη νύχτα. Οι επισκέπτες παρακολουθούν από κοντά τη διαδικασία του πώς μαζεύονται τα δίχτυα και έχουν την ευκαιρία να βοηθήσουν στο βαθμό που τους επιτρέπεται για τη δική τους ασφάλεια και να κάνουν όποιες ερωτήσεις θέλουν. Οι παραδοσιακές μέθοδοι αλιείας που χρησιμοποιούνται επιτρέπουν στον επισκέπτη να δει αστακούς, καβούρια, σπουργίτια, γαρίδες, σκορπιούς, λαβράκια, τσιπούρες και πολλά άλλα.
Μόλις σηκωθούν τα δίχτυα, αρχίζουν τον καθαρισμό και την αποθήκευση των ψαριών στα ειδικά ψυγεία με πάγο.
Μετά το ψάρεμα, κατευθυνόμαστε σε μια παραλία όπου έχουν πρόσβαση μόνο με βάρκα και οι επισκέπτες απολαμβάνουν τον ήλιο και το κολύμπι στα γαλάζια κρυστάλλινα νερά της Κεφαλονιάς ,ενώ ο καπετάνιος και η σύζυγός του ετοιμάζουν το γεύμα, αστακομακαρονάδα (φυσικά όταν έχουν αλιευθεί αστακοί) ή "μπουρτζέτο" ένα παραδοσιακό πιάτο της Κεφαλονιάς φτιαγμένο με διάφορα ψάρια, διάφορα τηγανητά ψάρια (το μενού μπορεί να είναι διαφορετικό κάθε μέρα ανάλογα με την ψαριά) με φρέσκες χωριάτικες σαλάτες και πατατοσαλάτες, κρασί και μετά το γεύμα φρούτα. Μετά το γεύμα αρχίζει σιγά σιγά η ώρα της επιστροφής στο λιμάνι.
Μετά από αυτή τη μοναδική εμπειρία που ζήσατε, παίρνετε μια γεύση από το πώς εργάζονται και ζουν οι Έλληνες ψαράδες εδώ και δεκαετίες.